Bez mleka i jaja, a toliko su mekane da ćete ih odmah pojesti

Domaće kiflice često mogu da se nađu na trepzi jer je to najbolje pecivo. Sa sirom se najčešće prave, ali slatke kiflice nisu ništa manje ukusne. Isporbajte i recept za slatko testo sa konjakom koje se puni višnjama, a na kraju se uvalja u šećer u prahu. Prave zimske kiflice koje podsećaju na sneg i hladno vreme, idealne su za praznike, a neverovatno su ukusne.

Sastojci: 200 g putera, 50 g šećera, 10 g vanilin šećera, prstohvat soli, 200 g pavlake, 7 g suvog kvasca, 500 g brašna, 20 ml konjaka, višnje (smrznute ili u konzervi), šećer u prahu

Priprema: Sjedinite puter, šećer, vanilin šećer i so. Dodajte pavlaku i kvasac, pa sjedinite, a zatim postepeno dodajte brašno i konjak, pa umesite testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite 1-2 sata u frižideru. Podelite na 2 jednaka dela, pa razvucite na pobrašnjenoj površini. Isecite trouglove, pa stavite višnju na veći kraj i urolajte. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta. Uvaljajte u šećer u prahu.

Autor: Pink

#kiflice

#recept

#višnje