Veče pre nego što ćete spremiti jelo, batake očistite od kostiju, posolite i premažite maslinovim uljem, pa ih stavite u frižider.

Potrebno je:

2 pileća bataka, 3 praziluka ( oko 500 g), 3 šargarepeglavica crvenog luka, 50 g putera, crvena paprika, šoljica za kafu pirinča, 1/2 l soka od paradajza, voda, so, biber, biljni začin, maslinovo ulje

Priprema

Za početak pripreme jela, očistite povrće, luk isecite na četvrtine, praziluk i šargarepu na veće komade, a papriku na trakice. U većoj šerpi zagrejte maslinovo ulje, oko dve kašike i puter, pa na tome pržite batake dok ne porumene - najpre stranu sa kožicom. Isprženim batacima dodajte sve povrće sem praziluka, i rasporedite ga između mesa da se i ono prži. U međuvremenu kratko obarite praziluk i procedite ga pod mlazom hladne vode, pa ga dodajte u šerpu sa mesom, naspite sok od paradajza, posolite, stavite malo bibera i biljnog začina, poklopite i kuvajte dok praziluk ne omekša. Pred kraj kuvanja dodajte pirinač, dokuvajte dok ne bude gotov, ali ostavite tečnosti da jelo bude sočno.

Autor: Novosti

#paradajz sos

#piletina

#recept