Bela čorba posebno prija u hladnim zimskim danima!

Osim što ima neodoljiv ukus, prepuna je vitamina, a neretko može da vam posluži i kao ceo obrok.

Sastojci:

500 gr pilećeg belog mesa2 šargarepe1 paštrnak1 koren peršuna1 krompir1 glavica crnog lukasok od 1/2 limuna1 kašika suvog začina1/2 kašičice soli1 – 2 žumanca ( zavisno kako volite, za prvi put stavite jedno )150 gr kisele pavlakeperšunov list

Priprema:Sitno iseckati crni luk. Možete ga, takođe, izblendirati ili izrendati, jer je tako mnogo sitniji, te se brže izdinsta i ne vidi se u čorbi. Luku dodati čašu vode i kašiku začina, pa staviti da se dinsta. Za to vreme pripremati belo meso i povrće.Belo meso iseckati na sitne kockice i dodati luku kada je čaša vode isparila. Naliti opet čašu vode kada dodate meso, pa ostaviti da se dinsta.Šargarepu, paštrnak, koren peršuna i krompir očistiti i sitno iseckati. Kada je isparila skoro sva voda iz dinstanog luka i mesa - sipajte povrće, pa nalijte 2l vode. Dodajte so i ostavite da provri, pa smanjite vatru i ostavite da se tako kuva dok sve ne omekša. Povremeno promešajte.

Kada se sve dobro skuvalo i omekšalo dolijte vode koliko mislite da treba, ako više volite gušću sipajte manje i obrnuto. Opet vratite na vatru da provri. Za to vreme umutite žumance sa pavlakom. Kada čorba provri sklonite sa vatre, pa dodajte smesu od jaja i pavlake. Polako sipajte i mešajte. Iscedite sok od limuna i dodajte čorbi. Pri posluženju možete odozgo posuti seckanim peršunom.

Autor: Magazin Novosti

#bela čorba

#recept

#čorba