Bez obrzira na broj godina, svaka žena želi da izgleda svežije i odmornije

Pre šminkanja naravno mora se obratiti pažnja na pravilnu rutinu nege kože, koju treba intenzivno pratiti, kako bi se bore i linije koje se vremenom produbljuju što više ublažile.

Ipak, postoje neke male greške koje se obično prave u šminkanju i koje dodaju godine čak i mladim ženama. To, dakle, nije „problem” vezan za uzrast, već se radi o svim devojkama, bez obzira na godine, koje mogu preterati sa šminkom i nesvesno dodati godine svom licu. Mnogo puta smo videli devojke od 20 godina koje izgledaju kao da imaju 40, kao što se divimo ženama od 60 i 70 godina, koje sa pravilnom šminkom izgledaju čak 20 godina mlađe.

A kada kažemo pravilna šminka, ne mislimo na nešto veoma teško u smislu tehnike, već na veoma male stvari koje svi radimo nesvesno.

Manje puderaMnoge žene veruju da što više pudera nanesu na svoju kožu, to će bolje pokriti nesavršenosti, fine linije i bore. Nažalost, višestruki slojevi pudera imaju potpuno suprotan efekat, jer proizvod samo još više naglašava bore i čini ih još izraženijim. U stvari, često se primećuje da šminka „puca“, stvarajući bore čak i tamo gde ih nema. Iz tog razloga, dobro je svaki put smanjiti količinu pudera koju želite da nanesete, da koristite kozmetički blender za još ujednačeniji efekat i bolje upijanje kompozicije, ali i da preferirate lagane tečne kompozicije.

Rumenilo na pravim mestimaNovi trendovi sugerišu da rumenilo nanosimo na jagodice i prema očima, jer to stvara efekat liftinga koji ih podiže i čini da izgledamo mlađe.

Recite „ne“ (veoma) tankim obrvamaNije slučajno da žene sa gustim i prirodnim obrvama izgledaju mnogo mlađe. Možda je to povezano sa činjenicom da nam, kako godine prolaze, dlačice obrva postepeno opadaju. Pored toga, guste obrve koje su tako moderne poslednjih godina daju svežinu izgledu i kul, moderan efekat. Pokušajte da se ne petljate sa pincetom i popunite ih olovkom za obrve ili gelovima koji odgovaraju njihovoj prirodnoj boji.

Izbegavajte tamne ruževeBordo i crveni ruževi, koliko god da su lepi, imaju tendenciju da čine da usne izgledaju manje i tanje, što je karakteristika koja može učiniti da izgledate starije. Preferirajte ruževe u nijansama lososa i drugim pastelnim tonovima koji usnama daju živost i boju i čine da izgledaju mladoliko.

Uopšteno govoreći, „manje je više“ se takođe primenjuje na šminku, jer kada je lice preopterećeno šminkom, gotovo sigurno ćemo izgledati starije, čak i ako smo... tinejdžerke.

Autor: Magazin Novosti

#karmin

#obrve

#puder

#rumenilo

#ruž

#šminka

#šminkanje