Postizanje izgleda savršenih obrva nije lak zadatak 😵

Obrve su okvir našeg lica i ova karakteristika koja, ako se makar malo promeni (tj. ako promenimo njihov oblik), može napraviti razliku na našem licu. Međutim, postizanje izgleda savršenih obrva nije lak zadatak.

Potrebno je puno vremena, poverenje u stručnjaka za obrve, ali i prevazilaženje - razbijanje nekih mitova koji vas mogu sputati da održite samopouzdanje. Ispod smo za vas izdvojili 3 mita za izgled obrva u koja treba odmah da prestanete da verujete.

Foto: Unsplash.com

1. Obrve moraju biti identične jedna drugoj - Svaki deo tela na nama je jedinstven, od kose i prstiju, pa sve do obrva. I da, čak su i naše obrve drugačije ako ih pogledate. Pojednostavljeno rečeno, niko nije rođen / ima dve identične obrve. Naravno asimetrija lica nije ograničena samo na naše obrve. Naše oči, jagodične kosti i nos nisu savršeno simetrični. To naravno ne znači da ne može izgledati približno isto koristiti prave proizvode za obrve koji će ih napuniti i oblikovati, čineći da izgledaju simetričnije.

Foto: Unsplash.com

2. Boja obrva treba da bude ista kao i kosa - Samo pomislite na plavokosu Merilin Monro sa plavim obrvama. Skroz druga osoba. I dok je generalno dobro da oni koji farbaju kosu imaju bar jednu nijansu tamniju od kose, plavuše i crvenokose osobe definitivno mogu da ih boje u tamnije nijanse ako žele da postignu intenzivniji (dramatičan) izgled. U slučaju da prirodno imate istu nijansu obrva kao i kosu, onda spadate u srećnice kojima to fenomenalno dobro stoji.

Foto: Unsplash.com

Ako ste previše podigli obrve ili ste im "pokvarili" oblik, ne vredi da pokušate ponovo - Niste svesni šta ste uradili sa pincetom u ruci i to sada mora postati vaša lekcija. Ali, nikoga ne osuđujemo, već vam kažemo da obrve rastu (jer su dlake) i nakon nekog vremena dlake će ponovo početi da se pojavljuju na ovom delu našeg lica. Do tada, gelom ili olovkom možete popuniti praznine. Ukoliko želite da ubrzate rast obrva, predlažemo da koristite i ricinusovo ulje.

Foto: Unsplash.com

Autor: redportal.rs

#izgled

#lepota

#obrve

#šminka