Kada jednom probate ovo čuveno jelo nećete moći da se zaustavite.

Svaka domaćica bar jednom je spremala podvarak, ali ovaj španski recept će vas ostaviti bez daha. U kiseli kupus dodajte tucanu ljutu papriku i suve šljive, a savršena kombinacija sastojaka mu daje slatko-kiselo-ljuti ukus. Kada jednom probate ovo čuveno jelo nećete moći da se zaustavite.

Sastojci:

1 kg kupusa ribanca200 g suvih šljiva2 crna lukalovorslanina1-2 kašičice ljute tucane sudžuk paprike4 krmenadle vodesoulje

Priprema:

Iseckajte crni luk, pa propržite na dosta ulja. Dodajte ribanac koji ste oprali i pospite sudžuk paprikom. Zatim dodajte suve šljive i lovor, sipajte vodu da bude nekih 2 cm iznad kupusa, pa kuvajte dok se tečnost ne smanji. Pred kraj dodajte krupnije secknu slaninu i krmenadle. Pokrijte alu folojim i pecite na 180°C oko sat vremena, a zatim skinite foliju i ostavite meso da se zapeče u rerni.

Autor: Magazin Novosti

#hrana

#kiseli kupus

#kupus

#podvarak

#recept

#španski podvarak