Da li konzumirate nešto od navedenih?

Koliko god nauka i tehnologija napredovali, niko još uvek, a verovatno nikad i neće, nije pronašao način da zaustavi starenje i produži mladost - fizički, mentalno i zdravstveno. No, ipak, od pamtiveka su tu jednostavni alati koji mogu da učine da starimo sporije i zdravije, a to su naše zdrave životne navike!

Bore, slabije pamćenje, usporeni metabolizam, pad životne energije, bol u zglobovima - ovo su samo neki od neizbežnih pratilaca kasnijih godina. Svako od nas će se, pre ili kasnije, suočiti sa njima, ali nam balansirana ishrana, redovna fizička aktivnost, život bez stresa, te određeni suplementi mogu pomoći da to maksimalno odgodimo.

Stručnjaci kažu da bi posebno trebalo obratiti pažnju na sledeće suplemente: kolagen, vitamin C, vitamini iz grupe B12, omega-3 i resveratrol. Svaki od navedenih suplemenata značajno može da uspori, ali i unapredi zdravlje ljudi, tvrdi portal Eat This.

Ekstrakt zelenog čaja primera radi može da ubrza metabolizam, ali i da spreči probleme sa probavom, dok vitamini grupe B12 pomažu da vaša kosa, koži i nokti budu jači i kvalitetniji, te poboljšavaju memoriju.

Ipak, imajte na umu da sa upotrebom suplemenata ne bi trebalo da se preteruje, pa je najbolje da se konsultujete sa farmaceutom ili lekarom, posebno ako već pijete neke lekove.

Autor: zena.blic.rs

#starenje

#suplementi

#zdravlje