Čisti organizam, smanjuje stres, jača imunitet i libido!

Kiseli kupus je neverovatna namirnica koja će vas zaštiti od virusa. Ovo izuzetno hranljivo povrće sadrži vitamine A, B, C, E i K, minerale selen, kalcijum, kalijum, magnezijum, a s obzirom na to da nije mnogo kalorično, možete ga jesti koliko god volite.

Odličan je za imunitet i varenje, a zovu ga još i antistresnim povrćem.

Rasol od kiselog kupusa, koji se obično pominje kao odlično sredstvo protiv mamurluka posle preterivanja u piću, dobar je i za čišćenje organizma, pa lekari često kažu da je to metla za želudac i creva.

Ako kupus jedete sirov, evo načina da ga obogatite drugim ukusima:

Sastojci 40 g zelene salate, jabuku, 100 g svežeg ananasa, mandarinu, 150 g kiselog kupusa, 75 g jogurta, pola kašičice mlevenog kima, biber.

Zelenu salatu operite i složite na tanjir. Jabuku isecite na osam delova, izvadite semenke i isecite tanke kriške. Ananas oljuštite i isecite na kockice, a mandarinu na kriške. Voće pomešajte s kiselim kupusom i stavite na tanjir sa zelenom salatom. Od jogurta, bibera i kima umutite sos i njime prelijte salatu.

Naime, bakterije mlečne kiseline iz kiselog kupusa održavaju crevnu floru zdravom, a time i celokupan imunitet organizma. Da bi se sačuvale hranjive materije i probiotici, preporučljivo je da se jede sirov, bez kuvanja.

Kiseli kupus je, verovali ili ne, i na listi namirnica koje bude želju za vođenjem ljubavi. Smatra se da dve porcije dnevno sigurno podižu libido.

Autor: pink.rs / redportal.rs

#kiseli kupus