Evo šta zapravo privlači u vaš život i gde je treba čuvati

Tokom praznika ulice sijaju i zrače posebnom čarolijom, naši domovi su okićeni i osvetljeni šarenim svetiljkama, ali i priroda priprema svoje ukrase. Jedan od najlepših prirodnih ukrasa novogodišnjih i božićnih praznika svakako je Poinsettia – crvena božićna zvezda. Ovo divno cveće oduzima dah tokom praznika, a malo ko zna kakvo je njegovo značenje i simbolika.

Božićna zvezda se najčešće gaji u crvenoj boji, ali postoje i druge boje, poput belih, ružičastih i zelenih cvetova. Bez obzira na boju, cvetovi božićne zvezde imaju slična značenja. Uglavnom, ovo cveće simbolizuje uspeh, dobro raspoloženje, pa čak i čistoću. Najčešće se poklanjaju za vreme praznika kao simbol uspeha i sreće, a veruje se da ih treba poklanjati i osobama koje slave rođendan u decembru, piše Sensa.

Prema simbolici, božićna zvezda donosi dobro raspoloženje, veselje, čistoću, ljubav i dobre želje. Preporuka je da držite božićnu zvezdu u blizini novogodišnje jelke i na taj način obogatite dekoraciju, ali i pojačate dobru energiju i radost u svom domu.

Osim za Novu godinu i Božić, ovaj cvet je divno iskoristiti i za dekoraciju zimskih venčanja, jer crveno uvek sluti na ljubav, a već smo napomenuli da je božićna zvezda simbol sreće i uspeha. Zato mladenci koji je imaju na svom venčanju, mogu naslutiti pozitivan bračni put.

Autor: Krstarica

#Božićna zvezda

#cveće

#praznici