Ukus kome nećete odoleti

Potrebno je:

450 g pečenih badema
350 g šećera
350 g kandiranog voća
250 g oraha
100 g meda
50 g lešnika
1 kašika brašna
muskatni oraščić
2-3 karanfilića
cimet u prahu
šećer u prahu

U teflon tiganju rastopite šećer i med na jakoj temperaturi, pazeći da ne zagori. Zatim isključite ringlu i dodajte seckane bademe, orahe, lešnike, kandirano voće, prstohvat cimeta, izmrvljen karnfilić, malo muskatnog oraščića i kašiku brašna.

Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu, pa sipajte u ovlaženi vatrostalni kalup, poravnajte tako da kolač bude debljine oko 2 cm. Nožem isecite na kocke ili rombove. Činiju sa kolačem stavite u pleh, prekrijte aluminijumskom folijom i pecite oko 30 minuta na 120 stepeni. Potom izvadite iz rerne, pospite šećerom u prahu i ostavite da se ohladi.

Autor: Magazin Novosti

#hrana

#kolači

#medenjaci

#posni medenjaci

#recept