Samo 150 jedinica će ikada biti napravljeno, od kojih će svaka biti prodata za 1.888.000 dolara. 💸🤑

Richard Mille RM UP-01 Ferrari je novi najtanji mehanički ručni sat na svetu, debljine samo 1,75 milimetara. Ali iako je njegov okvir možda mali, njegova cena je sve samo to ne. Naime, on košta 1.88 miliona dolara. 🤑

Još 2018. godine svetski rekord je postavio Piaget Altiplano Ultimate Concept, debljine 2 milimetra. Ranije ove godine, Bulgari je predstavio Octo Finissimo Ultra, sa debljinom od samo 1,8 mm. Ali i njegova vladavina je bila kratkog veka, jer je švajcarski časovničar Richard Mille odlučio da proslavi svoje partnerstvo sa Ferarijem kreiranjem još tanjeg mehaničkog ručnog sata RM UP-01 Ferrari, sa samo 1,75 milimetara.

Foto: Printscreen YouTube/ Richard Mille

Richard Mille RM UP-01 Ferrari napravljen je od titanijuma 5 stepena i sa ultra tankim mehanizmom. Dizajniran u saradnji sa proizvođačima satova Audemars Piguet i Renaud & Papi, unutrašnji mehanizam je debeo samo 1,18 milimetara.

Dva manja kruga na levoj strani sata služe za pristup mehanizmu. Nije za svakoga u pogledu izgleda, ali kada je u pitanju zanatstvo i domišljatost, ne može se poreći dostignuća Richarda Millea na ovom primeru.

Foto: Printscreen YouTube/ Richard Mille

Richard Mille RM UP-01 Ferrari je vodootporan do dubine od 10 metara i navodno može izdržati ubrzanja od više od 5.000 G's. Korisnicima nudi 45-časovnu rezervu snage usklađenu sa višom frekvencijom od 4Hz.

Sam ručni sat je tanji od crnog gumenog remena sa kojim dolazi. Takođe je neverovatno lagan, sa unutrašnjim mehanizmom koji teži samo 2,82 grama.

Foto: Printscreen YouTube/ Richard Mille

Ričard Mil tvrdi da je više od 6.000 radnih sati utrošeno na razvoj novog najtanjeg mehaničkog ručnog sata na svetu, koji je uključivao stvaranje titanijumskog balansnog točka i jedinstvenog kliznog i sigurnosnog valjka za prenos energije na balansni točak. Ovo osigurava da izuzetno tanak sat može da izdrži rastavljanje, kao i udarce i vibracije.

Richard Mille RM UP-01 Ferrari je mehanički ručni sat ograničene serije. Samo 150 jedinica će ikada biti napravljeno, od kojih će svaka biti prodata za 1.888.000 dolara. 💸💸💸

IZVOR: YT / Richard Mille

Autor: REDPORTAL.RS

#Ferari

#Richard Mille

#Richard Mille RM UP-01 Ferrari

#najtanji sat na svetu

#sat