Sos je toliko kremast da nećete moći da prestanete da umačete hleb

Ako volite italijanske recepte, piletina u toskana sosu sigurno će se naći na vašem spisku omiljenih jela! Priprema se lako, a sos je toliko bogat i ukusan da garantujemo da nećete moći da prestanete da umačete hleb u njega!

Ovo jelo je ukusno, aromatično i izdašno, a kada usavršite pripremu, slobodno mu dodajte i druge sastojke koje volite, postoji verzija ovog sosa u koji idu čak i suve šljive! Toskana sos je toliko popularan da ovaj recept ima tri miliona pregleda!

Sastojci: 4 pileća filea, 1 veliko jaje, 3 kašike brašna, so, biber, sušeni origano i majčina dušica, ljuta paprika, maslinovo ulje, glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 160 grama sušenog paradajza, 1 crvena paprika, 1 kašika koncentrata paradajza, 90 mililitara belog vina, 240 mililitara pileće supe, 90 mililitara pavlake za kuvanje, 90 grama spanaća.

Priprema: Umutite jaje, a brašno pomešajte sa začinima. Meso izlupajte i uvaljajte najpre u jaja, pa u brašno. Ispržite ga u tiganju pa prebacite u rernu, gde bi trebalo da se peče još deset minuta dok vi pripremate sos.Propržite seckani crni i beli luk, pa dodajte još origana i majčine dušice i ljute paprike. Promešajte pa ubacite seckani sušeni paradajz, kao i papriku isečenu na tračice. Dodajte koncentrat paradajza, krčkajte dva minuta pa zalijte belim vinom. Ako ovaj recept pripremate za celu porodicu, zbog dece "preskočite" belo vino.Potom sosu dodajte supu, začinite solju i biberom, dodajte pavlaku i krčkajte još par minuta. Pred sam kraj ubacite spanać, vratite piletinu u posudu i servirajte posuto peršunom i parmezanom.

Autor: Pink

#hrana

#piletina

#recept