Nažalost, vodeni žele je trenutno dostupan samo u Japanu.

Ukoliko ne volite vodu da pijete zbog njene strukture, možda će vam ovaj tekst delovati korisno. Naime, možete pokušati da se hidrirate sa vodenim želeom iz Japana.

Naime, na Tiktoku je osvanuo kratak snimak čoveka, koji kupuje flašu vode iz japanskog automata. Samo voda nije tečna već je u vidu želea i zove se vodeni žele. Možete ga piti direktno iz flaše, jesti ga kašikom ili preliti voćem i uživati u osvežavajućoj poslastici.

Vodeni žele je leti jedno od najpopularnijih pića u Japanu. Prema saopštenju za štampu PR Timesa, lansiran je prošle godine i na kraju je postao veliki letnji hit, prodavši se 2,8 puta bolje nego što je proizvođač kompanija pod nazivom JR East Cross Station Water Business Company očekivao.

Zove se AQUA Water Jelly i iako se čini da je to samo voda u obliku želea, ovo je zapravo aromatizovani proizvod, a najpopularnija dostupna aroma je ramune, popularna japanska soda. Ima kalorijski sadržaj od 55 kalorija na 100 ml, što je iznenađujuće visoko, s obzirom da 100 ml Coca Cole sadrži samo 37,5 kalorija.

AQUA Water Jelly mora da se ohladi da bi se postigla želatinasta tekstura, ali možete ga i zamrznuti ako želite da ga konzumirate kao sorbet.

Nakon prošlogodišnjeg uspešnog lansiranja, proizvođač vodenog želea je već povećao proizvodnju kako bi održao korak sa potražnjom, a takođe je predstavio i veću bocu od 515 grama. Nažalost, vodeni žele je trenutno dostupan samo u Japanu.

IZVOR: YT / パープルあさみ[バイオレット]

Autor: redportal.rs

#Japan

#voda

#vodeni žele

#žele