Mnogi ovaj predmet zaborave da očiste

Kupatilo je jedna od prostorija u kući koju moramo da čistimo često, ali, ruku na srce, nije je baš lako očistiti i dezinfikovati iako u njoj verovatno nema toliko predmeta kao u drugim sobama. Međutim, mnogi prilikom čišćenja kupatila zaborave da operu jedan predmet, a to je zavesa za tuš, naravno ako je imaju.

Pre svega, glomazna je, teško se skida i postavlja i ljudi pretpostavljaju da je ne treba toliko čistiti s obzirom na to da se i ona „istušira“ svaki put kada se tuširate i vi.

Pere se u mašini

Međutim, zavesa za tuš ostaje mokra ili vlažna i samim tim je pogodna za razmnožavanje bakterija i gljivica. Moguće je da ste čak primetili nakupljene bakterije i gljivice na zavesi, mikroorganizmi se lepe jedni za druge i stvaraju masu koja obično poprima neku boju. Te skupine mogu da budu veoma opasne, da izazovu 0infekcije ili nešto gore, naročito kod osoba sa slabijim imunitetom.

Zavesa za tuš ne mora da se čisti često, dovoljno je svaka tri meseca ako na njoj ne primećujete nikakve promene. Ako pak nešto uočite, ubacite je u mašinu za pranje veša i koristite neki lagani deterdžent. U mašinu ubacite i koji peškir kako bi se zavesa manje gužvala i perite je u hladnoj vodi ako je plastična, a ako je tkanina perite je u toploj. U slučaju da je na zavesi gomila plesni dodajte i šoljicu izbeljivača.

Autor: Krstarica

#bakterije

#gljivice

#kupatilo

#zavesa za tuš

#čišćenje