Kraj jedne ere u svetu mode.

Modna kuća Guči danas je odala počast „revolucionarnoj kreativnosti“ sada već bivšeg kreativnog direktora Alesandra Mikelea, koji je u ovoj ulozio bio 7 godina.

- Postoje trenuci kada se putevi raziđu zbog različitih perspektiva koje svako od nas ima. Danas se za mene završava jedno izuzetno putovanje, koje traje više od 20 godina, u kompaniji kojoj sam neumorno posvetio svu svoju ljubav i stvaralačku strast. Tokom ovog dugog perioda Guči je bio moj dom, moja usvojena porodica. Ovoj široj porodici, svim pojedincima koji su je brinuli i podržavali, upućujem najiskrenije hvala, svoj najveći i najsrdačniji zagrljaj. Zajedno sa njima sam priželjkivao, sanjao, maštao. Bez njih ništa od onoga što sam napravio ne bi bilo moguće. Njima upućujem najiskrenije želje: da nastave da neguju svoje snove, suptilnost i nematerijalnost koja čini život vrednim življenja. Nastavite da se negujete poetskim i inkluzivnim slikama, ostajući verni svojim vrednostima. Uvek živite sa svojim strastima, pokretani vetrom slobode - napisao je Alesandro na svom Instagram profilu.

Navodno, rukovodstvo modne kuće Guči sada traži "svežu krv“, a prema anonimnim izvorima, od Mikelea je zatraženo da "inicira snažnu promenu dizajna“ za Guči, ali nije ispunio zahtev matične kompanije Kering, preneo je WWD.

View this post on Instagram

A post shared by Alessandro Michele (@alessandro_michele)

IZVOR: IG / alessandro_michele

Autor: redportal.rs

#Dizajner

#MODA

#aleksandro mikele

#guči