NIKADA ne zamrzavamo proizvode dva puta, jer to može izazvati trovanje hranom. ☝🏻

Vredi zapamtiti da iako je zamrzavanje jedan od najboljih načina da produžite svežinu vaše hrane, ono ne može trajati večno. Iako zamrzivač sa kontrolisanom temperaturom ne reprodukuje mikroorganizme, u toku su i drugi procesi koji utiču na proizvode.

Na primer, voda se kristališe, pa ako zamrznete proizvod predugo, on će postati suv i bljutav. Zato poštujte vreme skladištenja navedeno na pakovanju smrznute hrane.

Hleb ili kiflice ne zamrzavajte duže od mesec-dva, a meso: od jednog do najviše nekoliko meseci. Sve zavisi od vrste i oblika u kome ga zamrzavamo (mleveno meso je najbolje zamrznuti do dva meseca).

Zapamtite da proizvodi koje stavljate u zamrzivač moraju biti čvrsto upakovani. Takođe je ključno zamrznuti hranu pre isteka roka upotrebe. Takođe nikada ne zamrzavamo proizvode dva puta, jer to može izazvati trovanje hranom.

Autor: Pink

#hrana

#zamrzivač

#zamrznuta hrana