Ovo je PRVI ZNAK da bi trebalo da reagujete i ODMAH se obratite lekaru!

Iako smo odrasli sa uverenjima da su mlečni proizvodi ključni u izgradnji kostiju i zdravih mišića, novija istraživanja sugerišu da bi ove namirnice trebali jesti ograničeno.

Simptomi intolerancije na laktozu mogu da uključuju mučninu i u težim slučajevima povraćanje nakon konzumacije većine mlečnih proizvoda koji je sadrže - sladoled, sir, mleko...

Još jedna od stvari na koju su ukazala istraživanja je i povezanost konzumacije mlečnih proizvoda sa problemima kože. Hormoni koje možemo da pronađemo u komercijalnim mlečnim proizvodima mogu da pogoršaju ten i prouzrukuju stvaranje akni.

Na listi loših negativnih dejstava komercijalnih mlečnih proizvoda je i to što se u njih obično dodaje hormon rasta. Veruje se da ti hormoni mogu da poremete nivo insulina i posredno prouzrukuju probleme sa kožom.

Prema nekim istraživanjima, dugotrajno konzumiranje mlečnih proizvoda može da dovede i do razvoja određenih vrsta raka. Najčešće se spominju u rak prostate i rak dojke, ali treba uzeti u obzir to da većina ovih istraživanja još uvek epidemiološka, što znači da gledaju odnose, a ne uzroke pojedinih pojava.

Autor: Pink

#intolerancija

#mleko

#rak dojke

#rak prostate