Smatra se da donose siromaštvo i nesreću

Na proslave, rođendane i druga slavlja uobičajeno je da ponesemo poklone. Ali prema nekim narodnim verovanjima, pojedini predmeti koje poklonimo drugima mogu privući lošu sreću i oskudicu 😳.

Prema pisanju Magazina Novosti, to su sledeći predmeti 👇🏻👇🏻👇🏻

📍 OŠTRI PREDMETI

Igle, noževi i druge oštre stvari loša su opcija za poklanjanje. Veruje se da oni donose svađu i prekid odnosa.

POSUĐE I OGLEDALA 🍜

Prema raznim predanjima, u ogledalima je zarobljena magija. Poklonjena ogledala donose nevolje onom ko ih dobije. Smatra se i da prazno suđe donosi siromaštvo. Zato, ukoliko poklanjate posuđe, u svaki sud ubacite po jedan novčić.

⏱ UPALJAČI I SATOVI

Oni simbolizuju konflikte i prekid komunikacije sa osobom kojoj poklanjamo ove stvari. Satove posebno nije poželjno poklanjati dečku ili devojci jer, kako se veruje, počinje da otkucava sat do njihovog razlaza.

ŠALOVI I MARAMICE

Osim nevolja, veruje se da donose i loše ljude u život osobe koji dobijaju ove poklone.

BISERI I NOVAC 💸

Iako biseri odaju eleganciju i lepotu, smatra se da poklonjeni biseri donose gubitke i bolesti u dom. Zapravo, prema pričama naših predaka, biseri simbolizuju suze udovica i siročadi. Novac je vrlo čest poklon, posebno na većim slavljima, poput svadbi. Međutim, veruje se da je bolje umesto toga u određenoj prodavnici uzeti vaučer, pa da osoba sama izabere dar za sebe.

🌻 CVEĆE

Cveće je najčešći poklon koji dobijaju pripadnice nežnijeg pola. Ali najbolje bi bilo da poklanjate neparan broj cvetova jer se paran nosi samo na groblje. Izbegavajte poklanjanje hrizantema, ljiljana i hortenzija. Veštačko cveće je takođe loša opcija.

Autor: magazin.novosti.rs

#narodno verovanje

#poklon

#slavlje