Izbegnite izgled strawberry legs 😒🍓

Da li ikada primetite male, tamne mrlje na nogama nakon brijanja? Ispostavilo se da su zapravo začepljene pore, za razliku od mitesera. Ponekad pogrešno okarakterisane kao prljavština, ove tamne tačke podsećaju na seme na koži jagoda (otuda i neformalni izraz strawberry legs) i primetnije su na nekim vrstama kože od drugih.

Ljudi obično mogu sprečiti strawberry legs koristeći hidratantnu kremu za brijanje i isprobavajući druge postupke samopomoći. Međutim, tu smo da sa vama podelimo najbolje i najefikasnije savete kako da se rešite te teksture sa kože!

Foto: pexels.com

Proširene pore mogu se začepiti nakupljavanjem supstanci (ostaci keratina, ulje i bakterije) koje oksiduju i potamne kada su izložene vazduhu. Dermatolozi te mitisere nazivaju otvorenim komedonima jer su otvoreni i izloženi vazduhu, što uzrokuje crnu tačku koju vidimo.

Foto: pexels.com

U većini slučajeva, možete preduzeti jednostavne korake kod kuće kako bi sprečila pojavu strawberry legs. Međutim, ako su metode prevencije kod kuće neefikasne, osoba može odlučiti da trajno ukloni dlake na nogama ili da zatraži lečenje. Postoji nekoliko različitih mogućnosti kućnog lečenja koje osoba može isprobati pre posete lekaru: Pokušajte sa suvim pilingom.

Sprečavanje ovakve kože zapravo počinje dan ili dva pre nego što se obrijete. Da biste pomogli u procesu pilinga, snažno četkajte noge mekom suvom četkom kružnim pokretima pre kupanja ili tuširanja. Zatim potopite kožu u toplu vodu pet do 10 minuta pre nego što se obrijete - ovo pomaže u izvlačenju nečistoća i opuštanju mrtvih ćelija kože zarobljenih unutar pora.

Foto: pexels.com

Redovni piling pomaže da se ove tamne pore drže podalje, kao i pravilne metode brijanja, alati za brijanje i dobar režim nege kože. Preporučuje se redovan piling nogu pilingom za rukavice ili telo koji stružu mrtve ćelije kože. Piling može biti vrlo efikasan u sprečavanju strawberry legs, jer pomaže omekšavanju kože i otpuštanju nečistoće i ulja koje su već u porama, što očigledno pomaže u sprečavanju da ta prljavština i ulje začepe vaše pore prilikom brijanja.

Druga mogućnost kućnog tretmana je upotreba hidratantnih krema za hidrataciju kože. Kada osoba hidrira kožu na nogama, izgled nogu jagoda obično će se poboljšati. Takođe može pomoći u sprečavanju budućih pojava.

Foto: pexels.com

Budući da je pojava tamnih pora možda zbog vaše tehnike brijanja, uverite se da pravilno brijete noge i ulažete u kvalitetne proizvode. Jeftin nekvalitetan brijač obično se mnogo brže otupi, zareže dlaku na ivici sečiva i često za početak nije toliko oštro.

Foto: pexels.com

Sve to znači da je veća verovatnoća da ćete više puta ponoviti iste poteze brijačem, što upali vašu kožu i čini začepljene pore vidljivijim zbog crvenila u okolini.

Autor: redportal.rs

#brijanje

#brijač

#dlačice

#noge