Ko ih ne voli?

Septembar i oktobar su najbolje vreme za uživanje u jabukama, pa bismo već sada mogli da se podsetimo kako da ih čuvamo, a da ostanu ukusne i do nekoliko dana, piše Magazin Novosti.

Savršeno zrele jabuke su bez fleka i udubljenja i čvrste su na dodir. Meke tačke ukazuju na to da je jabuka prezrela i da više nije sveža za jelo.

KAKO ČUVATI JABUKE? 🍎

Omiljeno mesto za skladištenje jabuka mnogima je činija sa voćem na kuhinjskom pultu. Međutim, imajte na umu da će na tom mestu da traju samo oko nedelju dana. Da bi jabuke ostale sveže što je duže moguće, držite ih podalje od direktne sunčeve svetlosti. Ukoliko želite da im produžite rok, držite ih u fioci frižidera. Ovako mogu da ostanu sveže i do 6 nedelja. Samo vodite računa da ih ne skladištite pored drugog voća i povrća, jer jabuke sadrže gas etilen koji će da utiče na brže sazrevanje drugog voća.

KAKO ČUVATI ISEČENE JABUKE? 🍎

Narezane jabuke čine tako ukusnu i zdravu užinu, ali ne traju koliko celo voće. Da biste maksimalno iskoristili kriške jabuke, čuvajte ih u vrećici koju možete ponovo da zatvorite ili u hermetički zatvorenoj posudi za skladištenje hrane u frižideru. Ostaće sveže oko 3-5 dana, iako ćete možda da primetite da postaju smeđe. Da kriške jabuke ne porumene, ubacite ih u malo limunovog soka pre nego što ih stavite u posudu u frižideru.

Autor: magazin.novosti.rs

#jabuke

#voće

#čuvanje