Ne bi ih trebalo preskočiti

Brak je zaista velika „stvar“. To nije nešto na šta se odlučujete preko noći i ne bi trebalo da mu pristupate olako. Iako zvuči kao savršen završetak jedne ljubavne priče, brak je zapravo njen početak. Sve pre toga je bio uvod, čak iako ste godinama bili u vezi. Brak je nešto na čemu je potrebno svakodnevno raditi, kako bi bio funkcionalan, piše Magazin Novosti.

Ali da biste se pripremili za ono što brak predstavlja, važno je da razgovarate sa svojim verenikom/-com o nekim bitnim temama. Pokrivanje tema koje vam otkrivamo u našoj galeriji omogućiće vam da se bolje razumete sa svojim budućim/budućom suprugom i izbegnete potencijalne probleme koji su specifični za prvu godinu braka.

TEMA – DECA 👶🏻

Prirodno je razmišljati o deci dok planirate venčanje sa svojom voljenom osobom. Brak predstavlja zasnivanje porodice, bilo da to za vas znači rađanje dece ili ne. Pre nego što stanete pred matičara važno je da sa svojim budućim suprugom razgovarate o tome da li želite decu, kada i koliko. Nikako ne bi trebalo da se odlučujete na tako važan korak kao što je brak, vođeni idejom da ćete mu promeniti mišljenje ako se po pitanju dece ne slažete.

PITANJE NOVCA 💸

Jednostavno rečeno – život košta. To se ne može poreći, zbog čega je novac još jedna važna stvar o kojoj bi trebalo razgovarati pre braka. Zaista je bitno da svaka strana zna kako ova druga rukuje novcem. Važno je da se dogovorite da li ćete imati odvojene račune, kako ćete štedeti novac i upravljati njime na svakodnevnom nivou. Čak i ako ne zarađujte istu količinu novca. Trebalo bi da imate na umu da ćete biti porodica i da to znači deljenje troškova.

Foto: Pixabay.com

TEMA – PORODICA 😅

Da li ste imali priliku da dobro upoznate njegovu/njenu porodicu? Da li se dobro slažete sa njima ili postoji neka netrpeljivost? Veoma je važno da budete načisto sa svojim osećanjima prema njegovoj porodici, ali i da znate šta on misli o vašim roditeljima. Takođe, morate biti saglasni po pitanju toga kakve granice ćete u vezi sa svima njima postaviti u svom braku. Zaista ne želite da zaključite brak sa nekim čija majka se pita više nego vi u vašoj zajednici.

PITANJE STAMBENOG PROSTORA 🧐

Kakav vam je plan nakon venčanja? Možda već živite zajedno u iznajmljenom stanu, ali biste jednog dana voleli da imate nešto svoje. Možda ste razmišljali o kupovini stana ili kuće, ali vam je trenutna opcija život pod istim krovom sa roditeljima. O ovoj temi je zaista nužno razgovarati pre braka, jer ne želite da jutro posle vaše svadbe dočekate bez nekog konkretnog plana i sa neusaglašenim planovima.

TEMA – BIVŠI 😶

Hteli mi to ili ne, bivši partneri su oni koji u velikoj meri ostavljaju trag na našim budućim vezama. Možda ne volite da spominjete svoje bivše ljubavi, ali to je tema o kojoj morate da pričate sa svojim/svojom budućim/budućom suprugom. Sve što je neophodno da on zna o vašim bivšim ljubavima, morate izneti na videlo, jer ne želite da vas jednog dana sačeka to što ste se toliko trudili da sakrijete. Kakva god da je vaša prošlost, ona je deo vas i morate u pogledu nje biti iskreni.

Autor: magazin.novosti.rs

#brak

#razgovor

#teme