Da bi doneo mir, sreću i novac

Prema kineskoj filozofiji uređenja prostora feng šui, sve u domu treba da bude u skladu sa pozitivnom energijom, pa čak i aparati i elementi u kuhinji. Tako feng šui stručnjaci ističu da postoje određena pravila za frižider. Evo kako da bi dom ispunili sreća, zdravlje i blagostanje, prenosi magazin.novosti.rs.

Uvek treba da bude čist - U feng šuiju, frižider je usko povezan sa bogatstvom i srećom članova porodice, tako da bi trebalo da ga održavate čistim tako što ćete ukloniti hranu kojoj je istekao rok trajanja, pokvarene sastojke i sve neželjene predmete. Jednom očišćen od nereda, podstiče porodično bogatstvo. Obrišite pregrade i sortirajte uredno namirnice po policama. Neće proći mnogo vremena pre nego što frižider postane podsetnik na zdravlje.

Frižider ne bi trebalo da bude okrenut prema vratima kuhinje - Ovo je greška koju mnogi prave. Bilo da je frižider u dnevnoj sobi ili kuhinji, ne bi trebalo da bude okrenut ni na koja vrata jer će se tok energije (ki) sukobiti i možda izazvati nestabilnost u bogatstvu.

Odmaknite frižider od šporeta - Frižider spada u metalne elemente, dok je šporet vatra i u pet elemenata se sukobljavaju, pa je poželjno da ih postavite što dalje jedan od drugog. Takođe, može izazvati svađu i razdor u porodici.

Ne postavljajte drugu elektronsku opremu na frižider - Osim ako predmeti na vrhu frižidera nisu ukrasni, gornji deo nije namenjen za otvoreno skladištenje. Pronađite mesto za čuvanje ovih predmeta ili ih u potpunosti uklonite. Preporučuje se da ne stavljate rernu, mikrotalasnu rernu, sokovnik ili drugu električnu opremu na frižider, jer će emitovati magnetne struje koje mogu negativno uticati na zdravlje.

Autor: novosti.magazin.rs

#energija

#frizider

#kuhinja

#pravila