Evo sa čim je možete zameniti

Iako ga mnogi izbegavaju ujutru, delom jer se još uvek nisu dovoljno razbudili da bi mogli da jedu, delom jer nemaju vremena, ali stručnjaci će vam reći da je doručak najvažniji obrok u toku dana. Od namirnica koje odaberemo da pojedemo kada se probudimo zavisi kako ćemo "izdržati" dan i da li ćemo imati dovoljno energije da sve zadatke i obaveze izvršimo, prenosi magazin.novosti.rs.

Međutim, postoji hrana koju mnogi baš najradije jedu ujutru, a koja se nikako ne preporučuje da se nađe na meniju za doručak. Nutricionistkinja Marina Kopitko otkrila je kojom namirnicom se nikako ne preporučuje da započnete dan jer drastično utiče na gojenje, mnogo više nego neke druge visokokalorične.

Kroasan je namirnica koja ima neuravnotežen odnos hranljivih nutrijenata i sa velikim sadržajem ugljenih hidrata. Dosta je kaloričan i sve što ćete uraditi kada ga pojedete jeste da ćete pokrenuti proces taloženja masti u telu.

Ovo najpoznatije francusko pecivo se proizvodi od kvalitetnog brašna, ali ne sadrži minerale i dijetalna vlakna koja su neophodna da bi se pokrenuo metabolizam i, samim tim, sagorevanje masnoća. Ako ste već ljubitelj testa, umesto kroasana nutricionistkinja preporučuje da jedete hleb, kifle ili druge proizvode od integralnog brašna, a koje neće drastično uticati na povećanje telesne težine.

Autor: magazin.novosti.rs

#gojaznost

#hrana

#kroasan