Da li ste znali da žene varaju jednako kao i muškarci?

Iako se zbog određenih generalizacija i društvenih normi čini da je normalno, čak i očekivano, da muškarci varaju svoje drage, postoje podaci koji pokazuju da žene varaju jednako kao i muškarci.

Foto: pexels.com

Jasno je da i žene i muškarci varaju i to često čine, uprkos tome što pored sebe imaju partnere koje vole. Razlozi zbog kojih žene varaju razlikuju se od onih zbog kojih muškarci to čine.

Žene vole da se osećaju poželjno i da bude u muškarcima seksualna osećanja. Više se okreću emocionalnoj povezanosti nego fizičkoj.

Dalje u tekstu možete pročitati koji su to najčešći razlozi zbog kojih žene varaju.

Žele više intimnosti - Kada ne dobijaju ljubav i pažnju od svog partnera, kao što su dodiri, maženje i poljupci, potražiće je na drugoj strani.

Ne osećaju se dovoljno cenjeno - Verovatno jedan od najvećih klišea kada je u pitanju prevara, ali kada se žena ne oseća cenjeno i poštovano vrlo je verovatno da će se upustiti u prevaru.

Dosadno im je - Kada žena provodi previše vremena u kući sa decom može osetiti da joj je svaki dan isti i da joj život nema smisla. Nedostatak uzbuđenja može pruzrokovati da se u njoj probude nemirne misli.

Poremećaj intimnosti - Traume iz detinjstva mogu dovesti do problema kasnije u životu. Tada se seks koristi kao sredstvo za ispunjavanje nezadovoljenih emocionalnih potreba.

Autor: redportal.rs

#neverstvo