Višestruko dobar čaj

Mnogima je tokom leta kuvani ili pečeni kukuruz omiljena užina. On nam obezbeđuje dobru dozu minerala, vitamina i vlakana u organizmu.

Međutim, često se zanemaruje kukurzna svila koja se odavnina koristila kao narodni lek. Bogata je flavonoidima, saponinima, alkaloidima, tarskim uljima, vitaminima C i K, gvožđem, hromom, aluminijumom i tarskim uljima, prenosi magazin.novosti.rs.

Pospešuje izbacivanje viška vode iz organizma, toksina, ali pomaže i kod izbacivanja peska i kamena u bubregu i čišćenja mokraćnih kanala. Blagotvorno deluje i kod tegoba gihta, kamena u žuči, reumatoidnog artiritisa.

Čaj od kukuruzne svile pomoći će vam ako imate neki od ovih problema, ali važno je da koristite svilu organskog porekla, koja nije tretirana pesticidima.

Jednu kašiku kukuruzne svile preliti sa 200ml hladne vode, pa zagrejati da proključa. Kada proključa, poklopite i ostavite da odstoji 10 minuta. Procedite i pijte tri puta dnevno šolju nezaslađenog čaja.

Ali, budite oprezni: Ako imate određenih zdravstvenih problema, posavetujte se sa lekarom pre konzumacije.

Autor: magazin.novosti.rs

#caj

#kukuruz

#kukuruzna svila