Ovo je samo jedno od niza blagotvornih dejstava ove namirnice

S blagodatima meda na zdravlje je većina upoznata, svako domaćinstvo ima makar jednu teglicu, ali šta postižete ako pratite instrukcije naših starijih i zaista uzimate jednu kašičicu svakog jutra? S obzirom na to da sve veći broj ljudi izbacuje beli šećer iz ishrane, popularnost meda je počela da raste.

Nutricionisti savetuju da ga dodajete u ovsene kaše, ali i u ostale zdrave specijalitete. Idealna je alternativa šećeru, a potpuno je prirodan.

Ako već niste odlučili da ga u tolikoj meri uvrsite u ishranu, onda bi svakako trebalo da razmislite o jednoj kašičici meda svakog dana – ova jednostavna rutina ima brojne benefite za naš organizam.

Redovna konzumacija meda ojačava vaš imunološki sistem, ali to je samo jedno od niza blagotvornih dejstava ove namirnice.

Med poboljšava cirkulaciju i jača snagu srca i poboljšava srčani ritam. Uz to, poboljšava probavu i obnavljanje tkiva, a potpomaže i obnavljanje krvnih elemenata. Med ima antibakterijsko djlovanje, poboljšava otklanjanje toksičnih materija iz organizma, a deluje i protiv stresa, prenosi Poslovni.hr.

Autor: n1info.com

#med

#organizam

#toksini