Slavni kreator rođen je 22. aprila u Hirošimi, u Japanu, gde je svedočio stravičnom atomskom bombardovanju u avgustu 1945. godine.

Proslavljeni japanski modni dizajner Isej Mijaki, kralj klasičnog stila, a posebno poznat po parfemima i rolkama koje je nosio Stiv Džobs, preminuo je u 84. godini, prenose strani mediji.

Slavni kreator rođen je 22. aprila u Hirošimi, u Japanu, gde je svedočio stravičnom atomskom bombardovanju u avgustu 1945. godine.

Kao dete želeo je da postane plesač, a njegovo interesovanje za modu počelo je nakon što je često listao sestrine modne časopise.

Studirao je grafički dizajn na Univerzitetu umetnosti Tama u Tokiju, na kome je diplomirao 1964. Učestvovao je u dizajnu na modnom takmičenju na Modnom koledžu Bunka u Tokiju. Međutim, na takmičenju nije pobedio, a kao razlog organizatori su naveli "nedostatak veština".

Međutim, nije posustao zbog toga, te je nastavio da radi i osvojio modni svet. Njegove kreacije nosile su brojne svetske zvezde među kojima su Stiv Džobs, Kim Kardašijan, Rijana.

Tokom svoje karijere, japanski dizajner je pronalazio obožavatelje u značajnim figurama u različitim disciplinama i epohama. Uprkos svom talentu za avangardu, bio je dizajner za sve.

Mijakein najpoznatiji obožavatelj bio je osnivač Apple-a Stiv Džobs. Tehnološki pionir je nosio Miiakeove crne rolke, stvarajući trajnu ličnu sliku kroz jednostavnu odeću.

Autor: redportal.rs

#isej mijaki

#japanski dizajner

#kreator