Evo su načini koji vam mogu pomoći

Sedih vlasi se možete rešiti pomoću kafe, kokosovog ulja i karija, kao i čaja od kamilice.

Kada se radi o kosi, nema sumnje da je to nešto oko čega većina devojaka vodi najviše računa. Ipak, jedna stvar koja je svima zajednička jeste da im bez sumnje smeta pojava sedih vlasi.

Sede vlasi se javljaju zbog mnogo faktora, uključujući genetiku i stres, a uglavnom se "sređuju" samostalnim ili farbanjem kod frizera.

Međutim, ova vrsta farbanja naravno uključuje razne hemikalije, koje vam možda čak i nisu potrebne.

U zavisnosti od tipa kose, tačnije otpornosti sedih vlasi, rešenje biste mogli da potražiti i prirodnim putem. Imajte na umu da će možda biti potrebno duže vremena, ali budite strpljive.

Postoje 3 načina:

Čaj od kamilice

Ukoliko imate svetliju kosu, ova metoda bi mogla da funkcioniše baš za vas. Nakon pranja, kosu isperite čajem od kamilice. a broj sedih dlaka će postepeno nestati.

Kafa

Ukoliko imate tamniju kosu, spas od sedih vlasi možete pronaći u kafi. Napravite kafu (domaću ili espreso), sačekajte da se ohladi, pa kosu isperite s njom. Sačekajte pola sata pa isperite vodom. Dovoljno je da ovaj tretman primenjujete 2 puta nedeljno.

Kokosovo ulje i kari

Zagrejete kokosovo ulje i listove karija. Kada se ulje istopi i da listovi puste boju, izvadite ih i ostavite smesu da se ohladi. Utrljajte na sede vlasi (možete i na celu kosu), pa je operite kao što to inače radite.

Autor: informer.rs

#kosa

#prirodan nacin

#sede

#vlasi