Popularna glumica veruje u preventivu 💄

Sofija Vergara, 48-godišnja glumica, koja je najplaćenija glumica u 2020. godini, pažljivo brine o svojoj koži:

- Više nego u popravku bilo čega, verujem u preventivu. Kada se lice opusti i nabora, to je to. Ne postoji krema koja će vam pomoći. Dakle, najvažnija je preventiva.

Umirujući proizvodi

Sofija je rozaceu razvila u odraslom dobu, zbog neprestanog boravka pod jakim svetlima TV reflektora, a sa tim se borila nekoliko godina, a onda je počela da svoju kožu tretira kao osetljivu. Izbegava bogate kreme i ulja, kao i neproverene maske i pilinge. Oslanja se na nežna sredstva za čišćenje kože i uklanjanje šminke. Nekad koristi kozmetiku sa retinolom i vitaminom C.

View this post on Instagram

A post shared by Sofia Vergara (@sofiavergara)

IZVOR: TW / sofiavergara

Čuva se štetnih UV zraka

Glumica ističe kako je krema za sunčanje najbolji antiage proizvod, a uvek nosi i šešir. U svom ormaru ima više od 30 šešira. Svoju kožu ne izlaže štetnim sunčevim zracima, već koristi sprej i kreme za samopotamnjivanje.

Koristi biljna ulja 

Vergara kaže da nakon večernjeg tuširanja na kožu nanosi ulje nevena. Ono je dobro za osetljivu kožu jer je umiruje. Ponekad telo namaže kokosovim uljem, nakon čega se umota u najlonsku foliju. 

View this post on Instagram

A post shared by Sofia Vergara (@sofiavergara)

IZVOR: TW / sofiavergara

Brine o ishrani

Puno povrća, vode i zelenog čaja je njena ishrana. Pred spavanje, u čaj od kamilice dodaje kašiku kolagena u prahu. Ona smatra da je hidratacija najvažniji deo svake bjuti rutine.

Na spavanje sa čistim licem

Svake večeri šminku skida mekim, neabrazivnim morskim sunđerom koji menja jednom nedeljno, a zatim koristi blagi sapun. 

Autor: redportal.rs

#ishrana

#lepota

#nega

#sofija vergara

#uv zraci