Tretman možete uraditi kod kuće

Uradite tretman peta kod kuće. Možete izbeći odlazak u salon i trošenje velike količine novca na negu stopala. Ovaj sastojak će vam u tome pomoći, a svi ga imamo u kuhinji. Uštedećete vreme i novac, a efekat će biti potpuno isti, piše Magazin Novosti.

U pitanju je jabukovo sirće. Ono ima široku upotrebu u narodnoj medicini jer sadrži sirćetnu kiselinu koja ima snažno antimikrobno dejstvo. 

Između ostalog, ono vam može pomoći i ukoliko imate problem sa ispucalom kožom na petama. Potrebna vam je vata koju ćete natopiti sirćetom i naneti na pete. Sledeće što vam je potrebno je zavoj, lepljiva traka ili neka čarapa koja je uža. Obezbedite vatu i ostavite jabukovo sirće preko noći na petama. Možete ponoviti postupak nekoliko puta nedeljno ☝🏻. Vaša koža će postati mekša i moći ćete lakše da skinete mrtvu kožu.

Foto: Unsplash.com/Apostolos Vamvouras

Jabukovo sirće vam može pomoći i ukoliko imate kurije oko. Izmrvite 5 tableta aspirina i u taj prah dodajte kapljicu sirćeta. Ovu smesu stavite na kurije oko, umotajte u peškir, i ostavite tako da odstoji 10 do 15 minuta. Zatim skinite peškir i kamenom sa stopala skinite mrtve ćelije kože.

Ono vam može biti korisno i u borbi protiv gljivica na stopalima. Sipajte toplu vodu u lavor i dodajte isto toliko jabukovog sirćeta. Potopite stopala u lavor i ostavite ih unutra 30 minuta. Kada izvadite noge iz lavora, morate ih dobro osušiti. Ponavljajte ovaj postupak svakodnevno i videćete neverovatan efekat.

Autor: magazin.novosti.rs

#koža

#nega

#pete