Ulazna vrata posebno bitna

Prema feng šui filozofiji, biljke u domu imaju veoma bitnu ulogu. Pored toga što odišu pozitivnom "či" energijom, deluju smirujuće, ali i prečišćavaju vazduh od toksina i obezbeđuju više kiseonika u prostoriji. Jako je važno na kom mestu ćete ih postaviti u domu da biste izvukli najbolje iz njih, piše Magazin Novosti.

Ulazna vrata su jedno od najbitnijih mesta u svakom domu prema feng šuiju. Glavni protok energije odvija se kroz njih, a takođe predstavljaju i naš "izlaz" u svet i kontakt sa njim.

U prvom redu važno je da ulazna vrata ne škripe, nisu oštećena i pokvarena. Pored toga, bitno je i koje ćete biljke postaviti u ovom delu doma kako biste privukli najbolju energiju.

Sledeće biljke privlače finansijsko obilje, harmoniju i blagostanje 👇🏻👇🏻👇🏻

AREKA PALMA

Ova biljka je pogodna za one koji žive u kući i imaju više prostora. Eliminiše ustajalu energiju i aktivira pozitivne vibracije 🥰. Tokom letnjih meseci možete je držati ispred kućnog praga, a tokom hladnijih perioda u godini uneti unutra. Sjajno prečišćavaju i filtriraju vazduh.

MONSTERA

Ova zanimljiva biljka ima listove u obliku srca, pa je sjajna za privlačenje ljubavi i kvalitetnih ljudi 💕. Monstera će se uz pravilnu negu i pdržavanje, širiti i rasti i tako privući obilje.

LIRASTI FIKUS

Zbog svojih velikih i upečatljivih listova sjajan je izbor za dekoraciju. Može dostići velike dimenzije, a zahteva posvećenost i negu. Sjajan je izbor ako imate dovoljno prostora i vremena 🤩.

POTOS

Potos je biljka sjajna ako niste vični baštovanstvu ili ste tek početnik. Nisu zahtevne kada je nega u pitanju, a za nju se vezuje verovanje da privlači obilje i sreću 🥰.

Autor: magazin.novosti.rs

#areka palma

#biljke

#lirasti fikus

#monstera

#potos