Uživaće u ovom osvežavajućem kolaču

Leto nam uveliko traje, a temperature su sve više, kako biste se što bolje rashladili, a ujedno i pojeli nešto slatko i osvežavajuće predstavljamo vam recept za Mohito čizkejk.

Za podlogu:

200 g čajnih kolutića

100 g putera

velika kašika meda

Krem:

600 g krem sira

50 g šećera u prahu

100 g bele čokolade

1 pakovanje želatina

100 ml slatke pavlake

Sirup:

100 ml vode

100 g smeđeg šećera

sok i korica jedne limete

nekoliko listova mente

pet kašika belog ruma

Foto: Pixabay.com

Priprema:

Stavite keks, otopljeni puter i med u blender. Stavite u kalup i poravnajte površinu čašom, piše B92.

Pripremite sirup. Kada voda provri, dodajte šećer, limetu, mentu i rum. Kuvajte na laganoj vatri pet minuta. Posle pet minuta procedite sirup. Ostavite da se sirup ohladi dok pripremate krem.

Pripremite želatin prema uputstvima na kesici. Zagrejte krem i dodajte belu čokoladu. Pustite da se čokolada otopi na laganoj vatri. Uklonite sa vatre i dodajte želatin. Mešajte dok se želatin ne rastvori.

Pomešajte sir sa šećerom u prahu i dodajte sirup i pavlaku sa čokoladom i želatinom. Sve dobro izmešati.

Preliti preko podloge od keksa.

Autor: superzena.b92.net

#cizkejk

#leto

#mohito

#recept