Leto nam uveliko traje, a temperature su sve više, kako biste se što bolje rashladili, a ujedno i pojeli nešto slatko i osvežavajuće predstavljamo vam recept za Mohito čizkejk.
Za podlogu:
200 g čajnih kolutića
100 g putera
velika kašika meda
Krem:
600 g krem sira
50 g šećera u prahu
100 g bele čokolade
1 pakovanje želatina
100 ml slatke pavlake
Sirup:
100 ml vode
100 g smeđeg šećera
sok i korica jedne limete
nekoliko listova mente
pet kašika belog ruma
Foto: Pixabay.com
Priprema:
Stavite keks, otopljeni puter i med u blender. Stavite u kalup i poravnajte površinu čašom, piše B92.
Pripremite sirup. Kada voda provri, dodajte šećer, limetu, mentu i rum. Kuvajte na laganoj vatri pet minuta. Posle pet minuta procedite sirup. Ostavite da se sirup ohladi dok pripremate krem.
Pripremite želatin prema uputstvima na kesici. Zagrejte krem i dodajte belu čokoladu. Pustite da se čokolada otopi na laganoj vatri. Uklonite sa vatre i dodajte želatin. Mešajte dok se želatin ne rastvori.
Pomešajte sir sa šećerom u prahu i dodajte sirup i pavlaku sa čokoladom i želatinom. Sve dobro izmešati.
Preliti preko podloge od keksa.
Recept za domaći SLADOLED OD LAVANDE I ČAJA 🍧🍨🍦
RECEPT za HUMUS na vodi 😊
🍮 Recept za POSNO MEDENO SRCE 🤤
Autor: superzena.b92.net