Najbolja stvar je što jedva da košta, a čini čuda! 😊

Da li vašoj koži treba instant hidratacija? Naučite kako da napravite NAJBOLJI recept za piling kafe za celulit, strije i negu kože protiv starenja. Postoje brojne pogodnosti pilinga kafe. Ovaj "uradi sam" recept za piling od kafe bez kokosovog ulja, izuzetno jednostavan kozmetički alat za postizanje sjajne kože i smanjenje natečenosti izazvane upalom. 

Tako vaša koža izgleda i oseća se mlađe i zdravije sa svakom upotrebom. Takođe može pomoći u smanjenju pojave celulita i strija pored natečenosti lica! Ovaj nežni domaći piling za telo savršen je za uklanjanje mrtvih ćelija kože ostavljajući za sobom blistavu i mekanu kožu - a takođe i fenomenalno miriše!

Foto: pexels.com

Prednosti pilinga od kafe za vašu kožu - Kafa radi neverovatan posao što je čini prirodnim izborom za piling tela, ali izvan mogućnosti da isprazni mrtve ćelije kože šta kafa još može? Sada svi znamo da je kofein tajno oružje kafe kada nas treba probuditi ujutro, ali kofein je takođe tajno oružje za vašu kožu. Kofein pomaže u zatezanju kože, što može pomoći u smanjenju celulita. Kofein je takođe pun antioksidanata, koji pomažu u borbi protiv tamnih mrlja, tankih linija, otoka i upala. Zbog toga je važno obratiti pažnju na talog kafe koji stavljate u domaći piling za telo od kafe.

Iako definitivno možete koristiti talog kafe iz jutarnje šoljice za pravljenje pilinga za telo, samo znajte da će se sadržaj kofeina potrošiti.

Foto: pexels.com

Sastojci za piling od šećera i kafe: 1 šolja taloga kafe, 2 šolje smeđeg šećera, 1/4 šolje kokosovog ulja, rastopljenog, 1-2 kapi esencijalnih ulja po želji (preporučujemo kedrovo drvo, cimet, muškatni oraščić ili karanfilić) Uputstvo: Promešajte sastojke u staklenoj posudi. Čuvati u hermetički zatvorenoj staklenoj posudi. Upotreba: Naneti na mokru kožu kružnim pokretima. Isperite toplom vodom i osušite.

Foto: pexels.com

Autor: redportal.rs

#koža

#meka koža

#piling

#piling za telo