Ova prirodna zaštita je neophodna za podršku i zaštitu stopala.

Čistimo, toniramo, nanosimo svakojake koktele čija imena ne možemo ni da izgovorimo, ali najmanje obraćamo pažnju na kožu na nogama.

Kako prenosi The Healty, više od 50% žena posramljeno je stanjem svojih stopala.

Kako je počela sezona sandala, evo nekoliko saveta zašto je dobra ideja dodati piling stopala u svoju rutinu - i to ne samo zbog njihovog lepšeg izgleda.

- Planiranje je ključni deo ukupnog zdravlja stopala. Svakodnevno naša stopala trpe veliki pritisak, zbog čega se koža na tabanima zgušnjava kako bi pružila dodatnu odbranu. Ova prirodna zaštita je neophodna za podršku i zaštitu stopala.

Suva koža uzrokuje da ćelije umiru brže nego normalno, dobra higijena stopala pomaže vam da skinete ovaj gornji sloj. Ako se ove mrtve ćelije kože nagomilaju, veća je verovatnoća da ćete doživeti perutanje kože i svrab. Uklanjanje ove mrtve kože pilingom takođe može da spreči začepljenje pora i sve veće iritacije.

Tokom pilinga je veoma važno da proverite i opšte zdravlje vaših stopala.

- Potražite bilo šta neobično ili drugačije. Preporučujem da proverite između prstiju, na noktima i potražite bilo koju vrstu infekcije ili iritacije. To je važno zato što promene u izgledu i osećaju vaših stopala mogu biti znak upozorenja o određenim zdravstvenim stanjima.

Rana na stopalu koja neće da zaraste može da ukaže na dijabetes, a pucanje noktiju može da ukazuje na nedostatak gvožđa ili poremećaj štitaste žlezde.

Nature Medicine kaže da nam zdravi žuljevi zapravo pomažu da pravilno hodamo, podržavajući zdravlje mišićno-skeletnog sistema celog tela. Preterivanje nosi sa sobom rizike i to od "unošenja mikroabrazija i posekotina koje bi mogle dovesti do ulaznih tačaka za bakterije koje proizvode infekcije.

Postoje dva glavna oblika pilinga stopala: hemijski i ručni.

Hemijski pilinzi su proizvodi koji sadrže različite vrste kiselina koje su dovoljno bezbedne za vašu kožu, ali dovoljno jake da rastvore i odstrane mrtve ćelije. 

Piling za postizanje efekata bebi stopala je vodeća maska za vaše tabane, na bazi kiselina koju preporučuju stručnjaci. Naravno, možete da koristite i druge maske za stopala koje su odobrili stručnjaci i koje kombinuju različite kiseline sa sastojcima koji neguju kožu

Autor: Telegraf.rs

#koža

#nega

#tabani