Jačanje imuniteta 🧄🧅

Luk je jedna od biljaka koje je vrlo lako gajiti, ne zauzima mnogo prostora i dostupna je cele godine. Iako ga neki izbegavaju zbog neprijatnog mirisa, luk je dobro jesti u što većim količinama jer obnavlja celo telo, uklanja prolećni umor i deluje kao prirodna zaštita od mnogih opakih bolesti. Od davnina su ga ljudi koristili kao prirodni podizač imuniteta.

Studija naučnika kineskog Univerziteta u Hong Kongu pokazuje da je ljubičasti luk preventiva kod srčanih problema. Sprovedena je za osam nedelja, a utvrđeno je da je nivo lošeg holesterola padao u proseku za 20 posto. Nije bilo uticaja na vrednosti dobrog holesterola, što je dalo potporu tvrdnji da redovno konzumiranje luka smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Prema raznim izvorima, ovaj luk štiti i kožu, dezinfikuje svojim baktericidnim dejstvom, a prema nekim tvrdnjama prilikom ujeda insekata kada se utrlja na ujedeno mesto ubrzava povlačenje boli, crvenila i otoka.

IZVOR: YT / Kruna VD

Autor: redportal.rs

#crveni luk

#lecenje

#ljubicasti luk

#luk

#prirodni lek