Na svadbu pozvan ceo grad

Šantel Kijeli (18) udala se za svog rođaka Džima tokom "sezone venčanja" u svom rodnom gradu u Irskoj. Njihovo venčanje privuklo je mnogo pažnje i prikazano je u epizodi My Big Fat Gypsy Wedding, a u pitanju su pripadnici "lutajućeg naroda" odnosno Roma iz Irske, koji čak deset meseci godišnje provode putujući po svetu, a zatim se u decembru vraćaju kući za sezonu venčanja, piše Mondo.rs.

Venčanje Šantel i Džima bilo je posebno ne samo po tome što su brat i sestra – venčanje između rođaka je legalno u Ujedinjenom kraljevstvu i Irskoj – već i po tome što je na proslavu bio pozvan ceo grad! Mladina haljina bila je ukrašena sa 20.000 kristala, a delo je omiljene modne dizajnerke u zajednici "putujućeg naroda".

Šantel je imala "najmanje sedam deveruša", kako izveštavaju mediji, dok je mladoženja na događaj došao sa čak 73 kuma, a čitava proslava obeležena je i velikom Barbi tortom.

Dizajnerka koja je osmislila mladinu haljinu, Telma Madin, kaže:

Devojke su ovde u Ratkilu veoma ugledne. Mi volimo da kažemo dase irski ’putnici’ vraćaju 50 godina unazad, ali devojke iz ovog mesta idu 100 godina unazad. Oni su svi jedna porodica i mislim da je to razlog zašto je ovo mesto toliko bogato.

Autor: Nataša Petrović

#Irska

#Romi

#brat

#sestra

#vencanje