Lako je 🤍
Mere zavise od šerpe i količine jaja ukoliko vam je potrebna veća količina povećajte meru jednom ili dva puta.
Kako izbeliti kokošija jaja
Sirova jaja: 500 ml vode, 150 ml sirćeta, malo soli.
Kuvati ih 15 minuta od momenta ključanja na laganoj vatri i obavezno skidati penu koja će se pojaviti. Kad prodje 15 minuta pod mlazom hladne vode sunđerom lagano skinuti preostalu boju sa jaja. Izgledaće belje kad se osuse i ohlade.
Ovakva jaja se dalje mogu farbati bojom koju nije potrebno zagrevati ili za tehniku dekupaža ili jednostavno da crtate flomastrom ili da lepite nalepnice. Ne kuvati ih opet.
pročitajte još
KOLIKO JAJA SMEMO DA POJEDEMO NA VASKRS?
pročitajte još
SJAJAN TRIK: Evo kako bi trebalo da ČUVATE SLADOLED 🍨
Autor: Krstarica