Najnovije istraživanje

Istraživanja su pokazala da godišnje doba tokom kojeg je beba rođena i te kako utiče na njenu ličnost. Datum rođenja i lične karakteristike su usko povezani, a bebe rođene na proleće izdvajaju se po zanimljivim osobinama, prenosi magazin.novosti.rs.

Bebe rođene na proleće imaju posebne karakteristike ličnosti, a neke karakteristike se tiču čak i zdravlja! 

Manje alergija. Genetičari iz Velike Britanije proučavali su DNK markere kod dece rođene u različitim godišnjim dobima kako bi došli do zaključka da li postoji veza između datuma rođenja i alergija. Otkrili su povećani rizik od alergija, polenske groznice, astme i ekcema kod dece rođene u jesen, a najmani rizik za bebe rođene u proleće.

Optimizam od rođenja. Jedna veoma lepa stvar o uticaju godišnjeg doba na narav je svakako ova. Sunčani dani posle duge zime imaju odličan uticaj na raspoloženje. Prolećne bebe mogu biti, čak, i preterano pozitivne. Osobe rođene u proleće, uvek prvo traže ono najpozitivnije u svemu.

Budući lideri. Nekoliko istraživanja potvrdilo je da oni rođeni u martu i aprilu imaju dosta veće šanse da postanu vođe, a ono što je zanimljivo, deca rođena u junu i julu za to imaju najmanje šanse.

Manja verovatnoća mentalnih oboljenja. Ne samo da su prolećne bebe srećnije, već je i manje moguće da će razviti neke psihičke probleme u budućnosti. Iako to ne znači da nikada neće imati psihičkih problema, šanse su značajno manje. S druge strane, zimske bebe imaju najveće šanse za psihičke poremećaje.

Kreativci. Izgleda da su bebe rođene u proleće jako kreativne. Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Konektikat, otkrilo je da postoji veća kreativnost kod beba rođenih u martu, ali i kod onih rođenih u decembru, januaru i februaru. Dakle bebe rođene na samom početku proleća imaju potencijala da budu vrlo maštovite i kreativne!

Autor: magatin.novosti.rs

#bebe

#deca

#prolece