Zanoktice mogu biti i posledica nedostatka nekih vitamina ili grickanja noktiju

Podjednako važno kao uredni i čisti nokti jesu nega i hidratacija kože ruku.Lijepe i njegovane ruke ostaviće dobar utisak o vama kod sagovornika. Često obične kreme koje koristimo nisu dovoljne, jer na kožu mogu dosta nepovoljno uticati hladnoća, sapuni, hemikalije, vetar i sl.

Kao rezultat djelovanja svih tih faktora javlja se ispucala, suva koža ruku i zanoktice. Zanoktice mogu biti i posledica nedostatka nekih vitamina ili grickanja noktiju ste u oskudici sa vremenom i ne možete priuštiti odlazak u salon, bez brige. Podjednako učinkovit tretman možete da napravite i kod kuće.

Potrebno je da napravite masku od 3 sastojka:

-1 kašika maslinovog ulja

-1 kašika ricinusovog ulja

- malo kreme za ruke

Pre nego što upotrebite masku, potrebno je da potopite ruke u toplu vodu, a zatim da isiječete i oblikujete nokte. Zanoktice gurnite štapićem ka korenu prsta, ali nemojte ih seći.

Potom maslinovo i ricinusovo ulje blago zagrejete, pa dodajte malo kreme za ruke i sve sastojke sjedinite. Da vam se ne bi isprljala posteljina na kojoj spavate, pripremljenu smesu stavite na tupfer, a potom obmotajte svaki prst.

Na ostatak šake namažite hranljivu masku, pa navucite pamučne rukavice. Ostavite tako da prenoći, a ujutru ćete već vidjeti rezultate, prenosi Magazin.Novosti.

Autor: Nezavisne.com

#higijena

#lepota

#nokti