Iako je ovas prvenstveno poznat kao hrana za životinje, ljudi ga koriste u ishrani zbog svojih energetskih i nutritivnih svojstva. 😊
Pored toga što je ovas hranljiv, bogat je razgradljivim vlaknima, u sebi ne sadrži gluten, i ima mnogo manje ugljenih hidrata u odnosu na druge žitarice. 😏
Danas ljudi ovas u organizam najčešće unose putem ovsenih kaša, zajedno sa nekim voćem. Takođe, možete napraviti i ovseni hleb koji u sebi ima mnogo proteina i možete vas zasititi. Evo kako ga možete napraviti 👇🏻.
Za ovseni hleb vam je potrebno samo 4 sastojka 🍞:
- 250 grama ovsenih pahuljica
- 3 jaja
- 1 prašak za pecivo
- 500 grama bezmasnog sira
U nastavku, u video-snimku srpskog glumca i voditelja pogledajte kako da ga napravite 👇🏻
IZVOR: IG / @gastroglumac
Zašto hleb ne bi trebalo da izbacite iz ishrane? 🍞
DEŽURNI KRIVCI vratili ROKENROL u GRAD! 🎶🎸
Autor: redportal.rs