Ne možemo da vam naglasimo koliko se lako i brzo prave 🤤

Zima je stigla, pa u poslednje vreme imamo dosta prohladnih dana sa puno oblaka i kiše. Dodajte na sve to hladno vreme i koronavirus i imate savršen recept za pad imuniteta.

Zato je sada savršen trenutak da zasučete rukave i bacite se u kulinarski pohod i probate naša 3 predloga za savršene zimske potaž čorbe.

Tako ćete ujedno i da ojačate svoj imunitet na PRIRODAN način.

Ovi recepti su prepuni zdravih sastojaka, a fuzija ovih ukusa oduševiće sve ukućane. Karamelizovani luk, cimet, muškatni oraščić i đumbir daju zimskom dobu pravi šmek!

Foto: pexels.com

Potaž od bundeve sa đumbirom - Da biste napravili ovu jednostavnu supu od bundeve, najpre ćete rastopiti puter u velikom loncu, a zatim karamelizovati isečeni luk. Da biste karamelizovali luk, ostavite ga da se dinsta na malo vode, mešajući samo povremeno oko 15 minuta, dok ne postane izuzetno mekan i zlatnosmeđ. Posle toga dodajte začine i mleveni beli luk. Dodajte kocku isečenog đumbira. Mešajte ih neprestano sa lukom jedan minut da se pojača aroma. Dodajte seckane komade bundeve i promešajte, ali čorba, naravno, još uvek neće biti kremasta.

Treba da pustite da se sve krčka 30 minuta da biste postigli najbolji ukus. Zatim ručnim mikserom smutite sve u krem potaž. Sipajte oko 2dl pavlake za kuvanje, prilagodite začine po svom ukusu i poslužite ovu supu sa ispečenim hrskavim hlebom i semenkama bundeve za umakanje!

Foto: pexels.com

Potaž od paradajza - U ovaj recept ide dooosta belog luka! 😁 Znamo da je beli luk najbolji saborac u bitkama protiv virusa i bolesti, da neverovatno uspešno jača imunitet. Bogata i kremasta, ova lagana čorba od paradajza i belog luka ukusna je i napravljena od samo sa nekolicine osnovnih sastojaka. U kišnim danima u kojima ne treba ništa drugo nego da se zavučete pod ćebe na kauču, ova lagana supa od paradajza i belog luka je idealna!

Foto: pexels.com

Zagrejte rernu do 200 C. Stavite prepolovljeni paradajz, isecite nagore u pleh i pokapajte maslinovim uljem. Stavite ga u rernu. Labavo umotajte 3 glave belog luka (odsečenog odozgo) u limenu foliju i stavite u rernu da se peče. Sve pecite 35 minuta. Kad sve završite sa pečenjem, izvadite beli luk i pretvorite ga u pastu tako što ćete ga ugnječiti nožem.

Stavite paradajz, beli luk, so, biber, bosiljak i kocku za supu u šerpu kuvajte 20 minuta. Izblendajte supu dok ne postane glatka i kremasta. Pre služenja dodajte malo pavlake za kuvanje ili parmezana.

Foto: pexels.com

Potaž od celera - Kremasti potaž od celera je zdrava opcija za supu koju čini jedna cela veza celera. Jednostavno ga je napraviti, a ukusniji je nego što zvuči! Celer je zvezda ovog recepta.Čitava jedna veza se isecka i izdinsta sa žutim krompirom i crvenim i belim lukom. Kad povrće pozlati od dinstanja, ulijte malo kocke za supu koju ste prethodno rastopili u 2dl vode. To pomaže pri pojačanju ukusa potaža. Dodajte ostatak vode i lovorov list i pustite da sve proključa, a zatim dinstajte dvadesetak minuta ili dok krompir ne omekša. Potom uklonite lovorov list.

Štapnim mikserom sve sjedinite. Poslednji korak je dodavanje začina i začinskog bilja. Ovo zaista možete uraditi proizvoljno, po ukusu. Naš predlog je da probate kombinaciju svežeg ruzmarina i iseckane žalfije. Za kraj dodajte malo seckanih oraha.

Foto: pexels.com

Foto: pexels.com

Autor: redportal.rs

#imunitet

#potaž

#recept

#recepti

#supa

#ukusno

#čorba

#čorbe