Da li ga koristite?

Kefir je svojevrstan prirodni antibiotik, a konzumiranje ovog napitka može vam pomoći da se rešite brojnih zdravstvenih tegoba.

Na prvom mestu se bori za zdravu crevnu floru, a to je pola zdravlja, no tu je tek početak blagotvornih svojstava koje kefir pruža. Smanjuje rizik od upalnih procesa u telu, odličan je za detoksikaciju, ali i mršavljenje. Takođe se bori protiv alergija, anemije, gastritisa, čira na želucu, lenje stolice, visokog pritisak, određenih nadražaja jetre, piše Magazin Novosti.rs.

Kefir može da se pije u prilično velikim količinama - gotovo do 1,5 litara dnevno, a lakše se i brže vari od od mleka - dok se kuvano mleko zadržava u želucu oko 7 sati, kefir iz masnog mleka zadržava se 4,5 sata, a iz obranog mleka 3 sata. Za terapeutsko dejstvo kefira zadužena je njegova mikroflora, odnosni kefirna zrnca, te laktična kiselina koja ide uz njih 😅😅.

Autor: magazin.novosti.rs

#kefir

#mleko

#piće

#varenje