Šta ne treba koristiti

Ovih dana svi provode više vremena gledajući u ekran laptopa, tableta ili računara, što znači više šansi za mrlje od prstiju, slučajno kapanje kafe... Zbog čestog korišćenja trebalo bi da odvojimo vreme i za njihovo čišćenje 🧐🧐🧐.

Kako ih čistiti, savetuje Magazin Novosti.rs 👇🏻👇🏻👇🏻:

ČIŠĆENJE EKRANA

Ključ uspešnog čišćenja ekrana je da je manje - više. Važno je da koristite najmanju količinu proizvoda za čišćenje i najblaži mogući pritisak da biste sprečili oštećenje ekrana 👆🏻.

ISKLJUČITE LAPTOP

Pre nego što krenete sa bilo kakvim čišćenjem, čak i jednostavnim brisanjem prašine, uvek isključite uređaj i iz izvora napajanja. Ovo treba da se uradi zbog bezbednosti, ali i zato što će vam tamni ekran pomoći da lakše vidite prašinu i prljavštinu.

OBRIŠITE PRAŠINU

Koristite čistu, suvu krpu od mikrovlakana da obrišete prašinu i što je moguće više mrlja. Vlakna u krpama od mikrovlakana imaju veću površinu od pamučnih krpa za hvatanje prašine i prljavštine. Mikrofiber takođe ne ostavlja dlačice, tako da nećete ostaviti nikakve ostatke. Presavijte krpu od mikrovlakana u kvadrat. Počnite od jednog ugla ekrana i idite niz ekran, lagano preklapajući svaku liniju dok brišete prašinu. Vodite računa o tome da ne pritiskate previše kako ne bi ostale ogrebotine.

UPOZORENJA

📍 Nikada ne koristite papirni peškir ili novinski papir za čišćenje ekrana laptopa 👆🏻. Previše su grubi i mogu da izgrebu ekran.

📍 Takođe važno je da nikada ne koristite vodu direktno iz slavine. Minerali sadržani u nefiltriranoj vodi mogu trajno da izgrebu ekrane laptopova.

📍 Ne zaboravite ostatak laptopa. Baš kao i ekran vašeg laptopa, dobra je ideja da redovno čistite tastaturu i periferne uređaje kako biste uklonili mrvice, prašinu i ulja sa ruku.

Autor: magazin.novosti.rs

#Laptop

#upozorenje

#čišćenje