Fitnes instruktor podelio znanje zlata vredno

Mnoge od nas muči san, odnosno njegov nedostatak. To i ne čudi previše budući da se skoro svi poslovi savremenog društva svode na zadate rokove i ono što u njihovim okvirima treba da se ispuni, što dovodi do povećanog stresa, što se onda prenosi na i na nemogućnost normalnog uspavljivanja. Prema istraživanjima koje su sprovedene u SAD, oko 70 miliona Amerikanaca ima neki problem sa snom, što je oko 20% populacije.

Ipak, gde god da su problemi, tu su i rešenja, a upravo jedno od njih je na svom TikTok profilu nedavno podelio fitnes instruktor iz SAD po imenu Džastin Agustin. Prema njegovim rečima, ovu tehniku je razvila vojska, kako bi vojnici mogli da se odmore, čak i kad su na prvim linijama.

Foto: Pink.rs

- Ova tehniku najviše koriste borbeni piloti, koji moraju koristiti pun potencijal svojih refleksa kada su na zadatku. Prvo, morate smiriti svoje telo, i sistematski da opuštate grupe mišića, jednu po jednu, bukvalno od glave do pete. Kada zatvorite oči, prvo opustite mišiće na čelu i podočnjacima, zatim pređite na obraze, vilicu, ali se fokusirajte na disanje - objašnjava on.

Prema ovoj tehnici, opuštanje se zatim prenosi na ramena i ruke, za koje je preporučljivo da stoje sa strane.

- Zatim opustite svoje prste, zamislite toplotni talas koji prolazi od vašeg čela do prstiju, fokusirajte se na svoj dah, i idzahnite, koncentrišući se na grudni koš, zatim na stomak, struk, kolena, noge i stopala. Zatim zamislite isti onakav toplotni talas kako ide od vašeg srca do vaših stopala - dodao je Agustin, čiji TikTok kanal ima skoro 2 miliona pratilaca, pa očekujemo d azna šta radi.

Ovaj influenser napominje da je neophodno da se mozak pre korišćenja ove tehnike očisti od svakog stresa i misli. On predlaže da zamišljate da ste u čamcu koji sporo ide preko mirnog jezera, dok je iznad vas samo vedro nebo, ili da ste u ležaljci u mračnoj sobi.

Ukoliko vam neke misli skreću pažnji sa tehnike, potrebno je da sebi 10 sekundi govorite Ne misli, ne misli, ne misli.

Agustin takođe naglašava da je za efikasnu primenu ove tehnike potrebno praktikovati je svake noći u roku od 6 nedelja, a da 96% ljudi koji su uspeli da je usavrše - sposobno da zaspi u roku od 2 minuta.

Ukoliko imate problema sa spavanjem, evo mogućeg rešenja. Sad se samo naoružajte strpljenjem jer tih 6 nedelja ipak nije toliko kratak period. 😄

Video: tiktok.com/@justin_agustin

Autor: redportal.rs

#kako zaspati za 2 minuta

#tiktoker

#vojna tehnika