Nekoliko restorana je pokušalo da ih skine sa trona Ginisove knjige rekorda, ali nisu uspeli 😃

Karne Garibaldi, popularni restoran u Gvadalahari, drži Ginisov rekord za najbržu hranu na svetu 13,5 sekundi od vremena narudžbe dok hrana ne stigne na sto.

Ovaj restoran je najpoznatiji po jelu carne en su jugo i po najbržoj narudžbi na svetu. Nakon što gosti završe sa porudžbinom, potrebno je nešto više od desetak sekundi pre nego što tanjiri stignu na svoje stolove, što je zaista impresivno. Karne Garibaldi drži svetski rekord za najbržu hranu na svetu (13,5 sekundi) od 1996. godine.

Ovaj restoran služi tradicionalna meksička jela koja zahtevaju sate sporog kuvanja. Stavljanje hrane u tanjir i donošenje iz kuhinje i do stolova za večeru za manje od 15 sekundi zapravo zahteva brzinu i koordinaciju.

- Počelo je kao igra između konobara da se vidi ko može najbrže da donese hranu za svaki sto. To takmičenje je dovelo do toga da pokušamo da upišemo Ginisov rekord - rekao je za VICE magazin Danijel Flores, menadžer najveće od 6 ogranaka Karnea Garibaldija.

- Konobari, kapetani, kuvari i svo naše osoblje Karne Garibaldi su duša naše kuhinje. Stoga, brzina naših konobara nije sve što je bitno da bi naša usluga bila najbrža od svih. Naravno, obučavamo naše osoblje da nauče kako da budu efikasni, ali postoji čitav proces koji stoji iza pripreme hrane koji omogućava da tok posla bude brz i efikasan. Tako se naša usluga pretvara u proizvodni lanac koji čini da konobar na najbrži mogući način servira naše mušterije - rekla je Laura Mariaud, šefica digitalnih komunikacija u Karne Garibaldi.

IZVOR: YT / Drew Binsky 

Autor: redportal.rs

#Karne Garibaldi

#porudžbina

#restoran