Sve što treba da znate pre nego što uradite botoks! 🧐

Za neke ljude pomisao da im igla ulazi u lice je dovoljna da se prestrave, ali za druge, tretman kojim se rešavaju bora je vredan svih igala ovog sveta.

Ako spadate u drugu kategoriju i razmišljate da botoksu date priliku, pogledajte ovaj savet dermatologa, o tome šta da očekujete tokom prvog sastanka. Šta bi trebalo da znate pre nego što prvi put uradite botoks.

Foto: pexels.com

1. To je odlična preventivna mera - Dok žene svih uzrasta mogu da imaju koristi od botoksa, najbolje je da počnete da ga koristite kao preventivnu meru kako biste izbegli duboke bore. Istraživanja su pokazala da se većina odlučuje na ovaj korak već od 25. godine, kada bore počinju da se pojavljuju.

2. Shvatite da to nije trajno rešenje - Da biste održali mladalački izgled, potrebno je da ponovite tretman na 6-8 meseci, pa budite spremni za obavezu i investiciju.

3. Rezervišite termin kod dermatologa - Jedina osoba kojoj treba da verujete je vaš dermatolog. Potreban vam je lekar sa dosta iskustva sa botoksom. U suprotnom, ako se botoks nepravilno ubrizga možete imati asimetrične obrve ili vam se obrve mogu spustiti. Postoji mnogo neželjenih efekata povezanih sa lošim radom. Problem je u tome što ne može da se izbaci iz kože. Moraćete da sačekate nekoliko meseci da nestane.

Foto: Pixabay.com

4. Pripremite se za tretman - Važno je da prestanete da uzimate bilo kakav alkohol, ibuprofen, aspirin, riblje ulje ili vitamin E nedelju dana pre procedure. Sve ove stvari mogu da vam prorede krv, što može povećati šanse za modrice.

5. Neće boleti previše - Šta se dešava kada zakažete termin? Prvo vam kožu očiste alkoholom kako bi se uklonila šminka i bakterije. Ubrzo posle toga, mikro iglom ubrizgaće preciznu količinu botoksa u vaš mišić. Osetićete samo blago peckanje. Međutim, ako ste zabrinuti zbog bola ili nelagodnosti, može da se stavi anestezija u vidu kreme na kožu, petnaest do dvadeset minuta pre procedure, koja će ublažiti bol.

6. Ne stresirate se oko neželjenih efekata - Većina ljudi ne doživljava nikakve nuspojave. Međutim, kao i kod svakog tretmana postoji šansa da odreagujete, pa vam se može desiti da blago oteknete, modrice ili crvenilo koje se brzo povuče.

Autor: redportal.rs

#botoks