Zdrav način ishrane i dobar odabir proizvoda je pola zdravlja.

Badem

Foto: Pixabay.com

Ova jezgrasta voćka svojim nutritivnim sastavom pomaže da svoju liniju brže dovedete na željen nivo. Imaju veliku energetsku vrednost čak 650 kcal na 100 gr. Studije su pokazale da bademi smanjuju nivo lošeg LDL holesterola. Bilo bi dobro da izbegavate pržene bademe jer njih uglavnom spremaju u suncokretovom ulju.

Cvekla

Foto: Pixabay.com/red

Kada se pomene cvekla, ljudima je glavna asocijacija na onu u tegli. Međutim, sa pojavom raznih detox napitaka i raznih dijeta, cvekla je dobila i drugu namenu u vidu šejkova koji se piju radi bržeg gubitka težine. Nutricionisti rado preporučuju njen sok u mešavini sa šargarepom i malo limuna.

Jaja

Foto: Pixabay.com/red

Jaja su sjajna opcija i poseduju samo 75 kalorija, a imaju dosta belančevina i osećaj sitosti je poprilično veliki. Dijeta sa jajima može da bude ultraefikasna te se u kratkom roku može izgubiti dosta kilograma.

Crna čokolada

Foto: Pixabay.com/red

Iako je su slatkiši glavni zabranjeni proizvod, to nije slučaj sa crnom čokoladom, ona se u mnogim slučajevima preporučuje jer njena svojstva, osim što vode do ubrzavanja metabolizma, imaju uticaj na rad srca i sprečava insulinske skokove.

Jabuka

Foto: Pixabay.com/red

Osim što je pomogla Njutnu oko gravitacije, jabuka ima različite delotvorne efekte po naš organizam tako da može da se konzumira u neograničenoj količini. Jabuka je dobra za regulisanje virusnih infekcija. Nutricionisti preporučuju 3 jabuke za doručak jer u sebi ima određeni nivo slatkoće tako da ne iziskuje nikakav dodatni zaslađivač.

Autor: redportal.rs

#dijeta

#zdrava ishrana