Ovo niste znali

Ekspert za seks Trejsi Koks otkrila je za Dejli Mejl koje su neke od najvećih zabluda kada je seks u pitanju. Lista bi mogla da vas iznenadi.

Niko zapravo ne zna kolika je prosečna veličina penisa

- Ne postoji studija koja dokazuje prosečnu veličinu penisa i vrlo je malo verovatno da će ikada postojati. Evo zašto: vrlo malo muškaraca je spremno da se prijavi kako bi im naučnici merili penis. Skoro sve studije koje su sprovedene oslanjaju se samo na merenje koje je nepouzdano i gomilu pretpostavki. Fokus je uvek na dužini, a ne na obimu - govori Koks.

Ženama nije potrebno više vremena da se uzbude nego muškarcima

- Većina ljudi veruje da je primarna funkcija predigre da se žene uzbude i da muškarcima to uopšte nije potrebno. Postoje dokazi da duža predigra dovodi do većeg nivoa zadovoljstva, kako za žene tako i za muškarce.

Klitoris nema duplo više nervnih završetaka od penisa

Stalno se izveštava da klitoris ima 8000 nervnih završetaka samo na vrhu (deliću koji možete videti). To je tvrdnja koja se pojavljuje čak i u udžbenicima. Ipak, istina je da ne postoje studije koje nam govore koliko nervnih završetaka ima u penisu ili klitorisu.“

Ne postoji G-tačka

Većina vas verovatno nije iznenađena ovom činjenicom. Zašto je naziv još uvek uobičajen? Zato što je to lakše upotrebiti za opisivanje vrlo osetljivog područja unutar vagine nego (tačniji) izraz ‘prednji zid’ ili ‘unutrašnja klitoralna/uretralna stimulacija’. Magazin Cosmopolitan prošle godine izvinio se što je koristio izraz G-tačka i intenzivno ga promovisao tokom godina. To nije poseban anatomski entitet“, zaključila je.

Autor: Krstarica / redportal.rs

#Zablude

#g tačka

#seks