Izuzetno bitna pravilna i redovna nega kose

Pravilna i redovna nega je prvi uslov da kosa izgleda lepo. Sledeći korak je dobro ošišana kosa, a tek onda dolazi podmlađivanje, prenosi Magazin Novosti.rs.

Poznata britanska frizerka Karin Džekson savetuje kako da uz pomoć kose osvežite izgled 👇🏻:

Ključna stvar je da sede ne prekrivate samo jednom nijansom od korena do vrhova - jednolična boja prestaje pregruba. Zato je bolje da uložite u dobrog koloristu koji će vam uraditi pramenove ili balejaž u nekoliko tonova 🧐.

Ponekad kosa, bez obzira na boju kojom je bojimo, zadržava svoj crveni pigment, a to je posebno loše izgleda kod farbanih plavuša. 

- Žene često ne znaju koja nijansa im dobro stoji. Mala promena u nijansi boje može iste sekunde 'skinuti' nekoliko godina. Da bi ti boja ostala u paleti hladnih, a ne 'sprženih' boja, bilo bi dobro upotrebljavati šampon za te tonove - navodi poznata frizerka.

Mnoge žene smatraju da im seda kosa dodaje 10 godina, ali čuvena britanska frizerka se ne slaže. Po njenom mišljenju, negovana seda kosa može biti zanimljiva i privlačna, ali je važno je koristiti specijalne preparate i prelive, srebrne sa sjajem koji će kosu naglasiti 😍.

Autor: magazin.novosti.rs

#frizeri

#frizure

#kosa